Uçan Hollandalı İDOB
İstanbul - Türk Telekom Opera Salonu 12 Ekim 2024 Cumartesi- Opera
Uçan Hollandalı - İstanbul Devlet Opera ve Balesi
2 Perde
1600 yılına ait olduğu sanılan ve Hollandalı gemicilerin ağızdan ağıza dolaşan bir deniz masalına dayanan hikâye, Heinrich Heine'nin kalemi ile aynı temanın işlendiği masal üzerine kurulmuştur. Heine'den aldığı ilham ve yaşadığı fırtınalı bir gemi seyahati sonrası Wagner için Uçan Hollandalı operasının yaratım süreci başlamıştır.
Dünyada ilk kez 1843 tarihinde Dresden’deki Königliches Hoftheater’da sahnelenen ve efsanelere inanmayanları bile büyülemekten asla vazgeçmeyen bir hikayeye dayanan Uçan Hollandalı operası, 18. yüzyılda Norveç kıyılarında geçer. Operanın başkahramanı olan Hollandalı, denizlere ve fırtınalara meydan okuduğu ve fırtınalar karşısında pes etmediği için lanetlenerek sonsuza kadar denizlerde yaşamaya mahkûm edilmiş ve ölümlülüğü elinden alınmış bir denizcidir. Lanetin bozulmasının tek bir şartı vardır: yedi yılda bir çıkabildiği karada saf ve gerçek aşkı bulması! Hollandalı’nın cezası, ancak fedakâr ve sadık bir kadının içten sevgisiyle affedilecektir. Yedi yıllık bir sürecin sonunda, tekrar karaya çıktığında Norveçli gemici bu lanetinden kendisini kurtarabilecek kadının sevgisini bulabilecek midir?
Wagner, operalarında kadın karakterlerin genel konumunu ve çözüme ulaşmanın kadının kendini feda etmesi ile sağlandığı örnekleri Uçan Hollandalı operasında Senta karakteri ile taçlandırmıştır. İlk temsilini 15. Uluslararası İstanbul Opera ve Bale festivalinin açılış eseri olarak yapan “Uçan Hollandalı” operası, 2024 – 2025 sanat sezonumuzda da sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.
Libretto Richard WAGNER
Orkestra Şefi İbrahim YAZICI
Sahneye Koyan Sebastian WELKER
Dekor Tasarımı Efter TUNÇ
Kostüm Tasarımı Serdar BAŞBUĞ
Işık Tasarımı Yakup ÇARTIK
Koro Şefi Volkan AKKOÇ
Koreografi Emre KARACA
İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ ORKESTRA VE KOROSU
Lütfen almak istediğiniz tarihi seçiniz
AKM ETKİNLİK NOTLARI
Bilet Bilgileri
Etkinlik seansları bir ay önce aynı tarihte satışa açılmaktadır.
ÜYELIK girişi yapılarak satın alınan biletlerin iadesi, etkinlik saatine 48 saat kala BILETLERIM bölümü içinde yer alan İPTAL ET kısmından yapılabilir. İptal/İade işlemleri internetten alınan ve gişeden yazdırılmamış biletler için geçerlidir.
ÜYELIK girişi yapılmadan satın alınan biletlerin iade taleplerinin etkinlik saatine 48 saat kala info@biletinial.com adresine mail yoluyla iletilmesi gerekmektedir. İptal/İade işlemleri internetten alınan ve gişeden yazdırılmamış biletler için geçerlidir.
Öğrenci bileti, öğrenci kimliği ile geçerlidir. Öğrenci kimliğinin etkinlik günü görevlilere gösterilmesi gerekmektedir.
AKM Yönetimi etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet iadesi yaparak etkinlik alanına almama hakkına sahiptir.
Atatürk Kültür Merkezi tarafından iptali gerçekleştirilen etkinliklerimizde, gişeden alınan biletler için iade başvuru süresi iptal edilen tarihten itibaren 15 gündür. Bu süre içerisinde izleyicilerimizin AKM gişeye iade talebinde bulunmaları gerekmektedir.
Etkinlik Süresince
Konser esnasında kamera, fotoğraf makinesi, cep telefonu vb. kayıt cihazlarıyla kayıt yapılması yasaktır. Kayıt cihazları mekânlara alınmayacaktır.
Tüm etkinlik 7 yaş ve üstü katılımcılar için uygundur. Çocuk Sanat Merkezi atölyeleri için yaş grubu ayrıca belirtilmektedir.
Mekân Kuralları
Etkinlik başlangıç saatinden en az 1 saat önce biletle birlikte etkinliğin kapısında olacak şekilde hazır olunması gerekmektedir.
Mücbir sebeplerle konser mekânlarında değişiklik olabilir. AKM yönetimi, yeni mekânda izleyicilerimize bilet numaralarına en yakın yeri temin edecek bir oturma planı hazırlayacaktır. Satın alınan biletler, mekân değişikliği nedeniyle iade edilmez. Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz.
Mekânlarda belirtilen alanlar dışındaki yerlere yiyecek veya içecekle girmek, tütün, tütün ürünleri ve elektronik sigara kullanmak yasaktır.
Etkinlik başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır.