Opera Reygoch
İstanbul - AKM Tiyatro Salonu- 21 Eylül 2024 Cumartesi- Konser
Opera Reygoch
Çocuklar ve Gençler için Bir Opera
Reygoch masalı, zengin bir sözlü anlatım geleneğine dayanmaktadır. Her ne kadar yüzyıldan fazla bir süre önce “Çok Eski Hırvat Masalları”nda kaydedilmiş olsa da, dostluk, cesaret ve dayanışma gibi evrensel mesajları nesilden nesile aktarılmış ve okuyuculara ilham vermeye devam etmiştir. Masalın bir operaya uyarlanması, Hırvat edebiyatının müzik ve sahne sanatları aracılığıyla değerini ve önemini tanıtmak adına atılmış yeni bir adımdır. Curlylocks ve Reygoch gibi karakterlerle, yazarlar zaman ve mekân sınırlarını aşan karmaşık insan duygularını ve evrensel temaları keşfeder. Bu, izleyicileri büyüleyecek ve genç izleyicileri temalarıyla cezbedecek ilham verici bir opera için sağlam bir temel oluşturur.
Reygoch operasının konusu, hayali Frosten Şehri ve iki köyün bulunduğu bir vadide geçmektedir. Şehrin kuruluş hikâyesi ve periler, çobanlar ve hayvanlarla karşılaşma ile opera, bizi insan ilişkilerinin ve değerlerinin karmaşıklığını simgeleyen dünyalarda bir yolculuğa çıkarır. Curlylocks ve Reygoch karakterleri, psikolojik anlamda arketipsel semboller olarak karşımıza çıkar: içsel iyilikten gelen gücün sembolleridir ve dostlukları, farklılıkların üstesinden gelmenin ve zıtlıklara rağmen uyum sağlamanın mümkün olduğunu gösterir. Reygoch, yalnızlık ve korkunun sembolü olarak insan varoluşunun evrensel temasını ve kimlik arayışını temsil ederken, Curlylocks sevgi, özgürlük ve doğanın sembolü olarak içsel uyumun ve doğayla bağlantının önemini vurgular. Birlikte, sık sık çatışmalar ve farklılıklarla bölünmüş olan dünyaya kabul ve iş birliği mesajı verirler. Bu opera, hikâyeleri aracılığıyla, bir topluluk oluşturmanın ve engelleri aşmanın önemini keşfederken, aynı zamanda içsel çatışmalarını, korkularını ve arzularını anlamamıza olanak tanır. Reygoch’un yalnızlığı ve Curlylocks’un merakı, eylemlerinin karmaşık duygusal temelini ortaya çıkarmada kilit unsurlardır. Müzik ve sahne yorumu aracılığıyla, izleyici insan duygularının, sosyal normların ve değerlerin karmaşık dünyasına çekilir.
Besteci: Krešimir Klarić
Librettist ve Dramaturg: Nikolina Rafaj
Şef: Marija Anđela Biondić
Yönetmen: Kristina Grubiša
Sahne Tasarımcıları: ZBIR Stüdyo
Kostüm Tasarımcıları: Ivana Blažević, Ana Roko, Karlo Blažina
Koreograf: Una Štalcar-Furač
Işık Tasarımı: Dina Marijanović
Makyaj Sanatçısı: Gabriela Jurić Kadoić
Kuaför: Ana Roko
Yapım: Euterpa Sanat Organizasyonu ve Association for the Promotion of Culture "DUD"
Reygoch – Josip Roša
Curlylocks – Gabriela Hrženjak
Yaşlı Curlylocks/Karanlık/Banewater Nehri – Lucija Klarić
Lilio – Marko Antolković
Çobanlar, Periler, Atlar, Halk:
Katarina Bobok, Marta Bradić, Marta Knežević, Sara Koljnrekaj, Hana Sever, Vinka Siladi
Piyanistler: Katarina Nera Biondić ve Iskra Silvestri Valdevit
Lütfen almak istediğiniz tarihi seçiniz
AKM ETKİNLİK NOTLARI
Bilet Bilgileri
Etkinlik seansları bir ay önce aynı tarihte satışa açılmaktadır.
ÜYELIK girişi yapılarak satın alınan biletlerin iadesi, etkinlik saatine 48 saat kala BILETLERIM bölümü içinde yer alan İPTAL ET kısmından yapılabilir. İptal/İade işlemleri internetten alınan ve gişeden yazdırılmamış biletler için geçerlidir.
ÜYELIK girişi yapılmadan satın alınan biletlerin iade taleplerinin etkinlik saatine 48 saat kala info@biletinial.com adresine mail yoluyla iletilmesi gerekmektedir. İptal/İade işlemleri internetten alınan ve gişeden yazdırılmamış biletler için geçerlidir.
Öğrenci bileti, öğrenci kimliği ile geçerlidir. Öğrenci kimliğinin etkinlik günü görevlilere gösterilmesi gerekmektedir.
AKM Yönetimi etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet iadesi yaparak etkinlik alanına almama hakkına sahiptir.
Atatürk Kültür Merkezi tarafından iptali gerçekleştirilen etkinliklerimizde, gişeden alınan biletler için iade başvuru süresi iptal edilen tarihten itibaren 15 gündür. Bu süre içerisinde izleyicilerimizin AKM gişeye iade talebinde bulunmaları gerekmektedir.
Etkinlik Süresince
Konser esnasında kamera, fotoğraf makinesi, cep telefonu vb. kayıt cihazlarıyla kayıt yapılması yasaktır. Kayıt cihazları mekânlara alınmayacaktır.
Tüm etkinlik 7 yaş ve üstü katılımcılar için uygundur. Çocuk Sanat Merkezi atölyeleri için yaş grubu ayrıca belirtilmektedir.
Mekân Kuralları
Etkinlik başlangıç saatinden en az 1 saat önce biletle birlikte etkinliğin kapısında olacak şekilde hazır olunması gerekmektedir.
Mücbir sebeplerle konser mekânlarında değişiklik olabilir. AKM yönetimi, yeni mekânda izleyicilerimize bilet numaralarına en yakın yeri temin edecek bir oturma planı hazırlayacaktır. Satın alınan biletler, mekân değişikliği nedeniyle iade edilmez. Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz.
Mekânlarda belirtilen alanlar dışındaki yerlere yiyecek veya içecekle girmek, tütün, tütün ürünleri ve elektronik sigara kullanmak yasaktır.
Etkinlik başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır.